Čokoládové buchtičky s čokoládovým pudinkem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

TĚSTO:
300 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
50 g másla - rozpuštěného
2 lžíce oleje
1 žloutek
0,5 kostky droždí
špetka soli
120 ml mléka
2 lžíce rumu
čokoláda na vaření dle chuti, alespoň 50 g
Dále:
1200 ml mléka
2 ks čokoládového pudinku
cca 4 lžíce cukru krupice, dle chuti
nasekaná čokoláda - dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Mouku nasypeme do mísy, uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. Potom přisypeme sůl, přidáme žloutek, rum, zbytek mléka, vlažné máslo s olejem, nasekanou čokoládu a ze všeho vypracujeme vláčné, nelepivé těsto, které necháme v teple nakynout (asi 30-40 minut).

  2. Těsto pak prohněteme a vytvoříme stejně velké kuličky, které vkládáme do pekáčku s malým množstvím oleje. Necháme ještě chvíli kynout, pak dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova.

  3. Vyndáme a necháme pod utěrkou v teple chvíli odpočinout. Pak je od sebe opatrně oddělíme a nandáme na talíře. Na talířích buchtičky přelijeme horkým pudinkem, dozdobíme čokoládou a ihned podáváme.

  4. Mléko svaříme s cukrem a pudinky dle návodu, mezitím co budou buchtičky odpočívat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!