Salát z kuřecích řízků s pomeranči a červenou cibulkou

Recepty, Saláty

Suroviny

2 kuřecí prsa
4 středně velké rajčata
2 pomeranče
2 červené cibule
zelený salát (druh podle vlastní chuti)
nasekaná petrželová nať (kudrnka)
sůl
pepř
slunečnicový nebo olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso zlehka naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme a potřeme olejem.

  2. Takto připravené maso necháme nejméně 2 hodiny odležet v lednici.

  3. Odleželé maso zprudka opečeme z obou stran na rozehřáté pánvi, necháme ho mírně vychladnout a potom teprve nakrájíme na nudličky.

  4. Jeden pomeranč rozebereme na měsíčky, oloupanou cibuli na nakrájíme na kolečka a rajčata nakrájíme na proužky.

  5. Dresing připravíme tak, že šťávu z jednoho pomeranče smícháme s olivovým olejem, špetkou soli, špetkou pepře a petrželkou.

  6. Salát podáváme tak, že do mísy dáme několik listů salátu (umytých a odkapaných), na které přidáme kuřecí maso, několik měsíčku pomeranče, kolečka cibule, proužky rajčete a nakonec zalijeme dresinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!