Tykvový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

400 g tykve (může být i máslová tykev)
2-3 nakládané okurky
1 cibule
1 nakládaná kapie
1 lžíce sekaného kopru
3 lžíce oleje
2 lžíce bílého vinného octa
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu nastrúhame na tenké plátky (na strúhadle na uhorky). Na troške oleja ju opekáme, kým sa nevyparí všetka tekutina.

  2. Tekvicu preložíme do misy, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, na malé kocky narezané uhorky a kapiu, sekaný kôpor a premiešame.

  3. Nakoniec pokvapkáme olejom a octom, osolíme a ešte raz premiešame. Necháme v chlade odstáť aspoň 2 hod, aby sa chute prepojili a uvoľnila šťava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!