Lískové rohlíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g mletých lískových oříšků
170 g cukru moučky
1 vejce
Krém:
250 g másla
1/2 Salka
2 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto.

  2. Vyválíme na vále asi 3-5 mm tenký plát (o něco silnější jak na linecké) a vykrajujeme formičkou měsíčky. Podle potřeby podsypáváme cukrem moučka. Ne moukou!!!! Můžeme válet i přes fólii.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C. Pokud mají tendenci se roztékat, snížíme teplotu na 150. Jakmile začnou zespoda růžovět, vyndáme z trouby. Budou se zdát syrové (nepůjdou ani sundat), ale nechte je na plechu a dojdou!!! Pokud byste je pekli déle, oříšky hořknou. Po vychladnutí konce máčíme v čokoládě a nakonec slepíme krémem.

  4. Změklé máslo pečlivě rozšleháme šlehačem po malých částech přidáváme Salko a rum (Salko nevařím, krém je dobrý i z nevařeného Salka a ušetřím energii i čas).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!