Lískové rohlíčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 200 g mletých lískových oříšků
- 170 g cukru moučky
- 1 vejce
- Krém:
- 250 g másla
- 1/2 Salka
- 2 lžíce rumu
Postup Lískové rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme těsto.
Vyválíme na vále asi 3-5 mm tenký plát (o něco silnější jak na linecké) a vykrajujeme formičkou měsíčky. Podle potřeby podsypáváme cukrem moučka. Ne moukou!!!! Můžeme válet i přes fólii.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C. Pokud mají tendenci se roztékat, snížíme teplotu na 150. Jakmile začnou zespoda růžovět, vyndáme z trouby. Budou se zdát syrové (nepůjdou ani sundat), ale nechte je na plechu a dojdou!!! Pokud byste je pekli déle, oříšky hořknou. Po vychladnutí konce máčíme v čokoládě a nakonec slepíme krémem.
Změklé máslo pečlivě rozšleháme šlehačem po malých částech přidáváme Salko a rum (Salko nevařím, krém je dobrý i z nevařeného Salka a ušetřím energii i čas).