Kuřecí křidélka v jeřabinové vomatlávce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

10 kuřecích křidélek
3 lžíce jeřabinového džemu
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce husté sójové omáčky
1 lžíce balzamikového krému
3 stroužky česneku
1 lžička chilli omáčky
sůl
čerstvý křen

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka oddělíme v kloubech a špičky odstraníme (můžeme je použít na vývar).

  2. Smícháme jeřabinový džem, sójovou omáčku, olivový olej, balzamikový krém, chilli omáčku a česnek utřený se solí.

  3. Dobře prošleháme.

  4. Maso osolíme a na několik hodin naložíme do připravené směsi.

  5. Troubu rozehřejeme na 250°C. Křidélka rozložíme na olejem vymazaný plech a přelijeme zbylou marinádou.

  6. Pečeme zhruba tři čtvrtě hodiny, na začátku přikryté alobalem.

  7. Servírujeme posypané čerstvě strouhaným křenem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!