Borůvkové vepřové

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g kvalitního vepřového masa
300 g borůvek
citrón –využijeme kůru i šťávu – tudíž citron řádně vydrbeme
3 kusy jemných feferonek
5 cm čerstvého zázvoru
sůl
zelený pepř (lze i bílý nebo černý) - hlavně čerstvě umletý
citronový olej (lze kvalitní olivový nebo i slunečnicový)
špetka Fan cukřenky (nebo dle chuti normální cukr)
koriandr čerstvě umletý
na oblohu Moravanka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme maso na tenké nudličky, posolíme, opepříme a necháme stranou. Mezitím si v misce rozmixujeme borůvky, nastrouhanou kůru z citronu a i šťávu, nadrobno nakrájené feferonky a nastrouhaný zázvor. Podle chuti dosladíme, ochutíme koriandrem. Výsledná chuť by měla být jasně borůvková, lehounce pálit a vonět.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme maso, pak podlejeme minimem vody (jen aby se nepřipálilo a dusíme do měkka – u kvalitního masa cca 10 minut. Pak vložíme marinádu z borůvek a ihned vypneme sporák, promícháme a necháme 5 minut na spojení chutí.

  3. Na talíři obložíme Moravankou – vřele doporučuju!!!!, nápad manžela a my zírali, jak je to jedlé. Jinak rýži, případně kdo má rád ostřejší si přiostří dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!