Vepřová roláda prostě a jednoduše

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3/4 kg vepřových plátků
1 nožička dobré párky
20 dkg mletého masa
2 vajíčka (do sekané a do rolády)
sůl
mletý pepř
asi 3 kuličky nového koření
1 velký bobkový list
2 lžíce strouhanky
lžička kremžské hořčice
drcený česnek
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si ochutíme mleté maso solí, pepřem, drceným česnekem a spojíme vejcem a strouhankou v celistvou hmotu.

  2. Plát masa řádně rozklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme trochou hořčice.

  3. Dále navrstvíme ochucené mleté maso, nožičku párky a uvařené vejce, nakrájené na čtvrtky a vše opatrně zamotáme.

  4. Roládu stáhneme režným provázkem, dáme do pekáče, podlejeme trochou vody, přihodíme kuličky nového koření, bobkový list a cibuli nakrájenou na kolečka.

  5. Pečeme pod poklopem na 200°C asi 90 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!