Skořicová buchta s čokoládou a oříšky

Recepty, Moučníky

Suroviny

180 g másla (pokojové teploty, nakrájeného na kousky)
200 g přírodního krupicového cukru
180 g hladké mouky
3 velká vejce
3 lžíce mléka
1 lžičku prášku do pečiva
Na posypání:
100 g čokolády na vaření (ideálně se 70% obsahem kakaové hmoty), nahrubo nasekané
1 lžičku mleté skořice
30 g přírodního krupicového cukru
80 g sekaných oříšků (třeba lískových nebo pistácií), případně mandlí – klidně i ve směsi

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a nejlépe ručním elektrickým šlehačem je prošlehejte na krémovitou směs.

  2. Vlijte těsto do pekáče a stejnoměrně rozetřete. Posypte kousky čokolády, skořicí, cukrem i oříšky a lehce je zatlačte do těsta. Vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, aby těsto vyběhlo a bylo na dotek pevné.

  3. Nechte čtvrt hodiny chladnout v pekáčku, nejlépe na mřížce, a pak krájejte na kostky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!