Líčka nadivoko se šípkovou chutí

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1000 g hovězích líček
400 ml červeného vína
2 PL koření Divočina
2 lžíce hladké mouky nebo Solamylu
čerstvě mletý pepř
2 -3 bobkové listy
3 PL olivového oleje
2 cibule
sůl
2 mrkve
1/2 celeru
tymián
2 PL šípkové zavařeniny
silný hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme a osušíme. V hlubší nádobě smícháme 400 ml červeného vína, trochu oleje, šípkovou zavařeninu, koření Divočina a nadrcené bobkové listy.

  2. Maso pokrájíme na větší kousky a naložíme přes noc do marinády tak, aby maso bylo celé potopené.

  3. Druhý den necháme maso na cedníku okapat. Pokrájíme mrkev a celer na malá kolečka. Cibuli pokrájíme na kostičky.

  4. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej / sádlo a orestujeme pokrájené cibule, dokud nezesklovatí. Přidáme na větší kolečka pokrájenou zeleninu, kterou pěkně orestujeme. Na zeleninu vložíme líčka, která osmahneme z obou stran, aby se maso dobře zatáhlo, podlijeme marinádou, přidáme asi 150 ml vývaru a dál dusíme pod tlakem do změknutí masa na mírném plameni cca 35 minut. Po této době, necháme tlakový hrnec postupně zchladnout, poklici odejmeme, přidáme ještě trochu vývaru a 10 minut ještě podusime.

  5. Měkké maso vyjmeme a uchováváme v teple. Omáčku přepasírujeme přes husté sítko a podle potřeby ji ještě osolíme, dochutíme a zahustíme solamylem nebo moukou, ale pokud je omáčka dost hustá, necháme ji bez zahuštění. Maso podáváme se šťouchaným bramborem s restovanou cibulkou a bylinkami. Líčka na talíři přelijeme hotovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!