Vláčná tvarohová mramorová bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g polotučného tvarohu
- 200 g másla (změklého + na vymazání formy)
- 200 g krupicového cukru
- 4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
- 150 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 sáček prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa holandského typu
- 2 lžíce rumu
- hrubá mouka (na vysypání formy)
Postup Vláčná tvarohová mramorová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Troubu zahřejte na 170 °C. Tvaroh důkladně smíchejte s máslem a cukrem a ke směsi postupně přidávejte žloutky. Těsto můžete míchat ručně nebo v robotu.
Smíchejte hladkou a polohrubou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva a poté směs postupně po lžících přidávejte k vaječné hmotě.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte ho k těstu. Zbytečně ho nemíchejte, jen pomocí lžíce nebo stěrky jakoby překládejte, aby zůstalo nadýchané.
Na tmavou část smíchejte v míse kakao se 2 lžícemi rumu a kapkou vody. Přidejte třetinu těsta a promíchejte.
Formu vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a vlijte do ní část světlého těsta, pak tmavé těsto a nakonec zbytek těsta světlého. Pečte asi 45 minut.