Vláčná tvarohová mramorová bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g polotučného tvarohu
200 g másla (změklého + na vymazání formy)
200 g krupicového cukru
4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
1 sáček vanilkového cukru
1 sáček prášku do pečiva
2 lžíce kakaa holandského typu
2 lžíce rumu
hrubá mouka (na vysypání formy)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zahřejte na 170 °C. Tvaroh důkladně smíchejte s máslem a cukrem a ke směsi postupně přidávejte žloutky. Těsto můžete míchat ručně nebo v robotu.

  2. Smíchejte hladkou a polohrubou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva a poté směs postupně po lžících přidávejte k vaječné hmotě.

  3. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte ho k těstu. Zbytečně ho nemíchejte, jen pomocí lžíce nebo stěrky jakoby překládejte, aby zůstalo nadýchané.

  4. Na tmavou část smíchejte v míse kakao se 2 lžícemi rumu a kapkou vody. Přidejte třetinu těsta a promíchejte.

  5. Formu vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a vlijte do ní část světlého těsta, pak tmavé těsto a nakonec zbytek těsta světlého. Pečte asi 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!