Vepřové jazýčky pro mlsné hubičky

Recepty, Předkrmy

Suroviny

2 vepřové jazyky
2 bobkové listy
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
sůl
Na marinádu:
15 ks naložených oliv
5 ks sušených rajčat v oleji
2 prolisované stroužky česneku
2 cm másla široký plátek
1 lžíce oleje ze sušených rajčat
1 lžíce sladké sójové omáčky
špetka soli
mletý pepř
alobal na zabalení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové jazyky uvaříme doměkka v okořeněné vodě. Schladíme, stáhneme kůži a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké.

  2. V kastrůlku rozpustíme máslo společně s olejem. Přidáme sójovou omáčku, nadrobno nakrájená rajčata a olivy, ochutíme česnekem, solí a pepřem a dobře promícháme.

  3. Připravíme si dva kusy silnějšího alobalu (nebo dáme dvojitě) o rozměru cca 25 cm x 30 cm. Na každý plát alobalu dáme trochu marinády a položíme nakrájený jazyk. Mezi každý řez lžící kápneme marinádu, přimáčkneme k sobě a alobal pořádně utěsníme do balíčku.

  4. Dáme uležet do lednice.

  5. Druhý den nejlépe v hrnci na pařáčku alobalové balíčky ohřejeme. Poté opatrně otevřeme, jazyky i s máslovou marinádou přemístíme na talíře a podáváme například s osmaženým a lehce očesnekovaným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!