Kuře se zeleninovou omáčkou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

500 g kuřecí masa (případně jiné libové maso)
5 PL bílého jogurtu
1 cibule
300 g mrkve
1/2 středního celeru
rostlinný olej
1 lžička sladké červené papriky
bobkový list
nové koření
podle potřeby špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujte posekanou cibulku, přidejte červenou papriku a ještě chvilku restujte (podle potřeby podlijte trochou vody). Mrkev a celer nastrouhejte nahrubo a přidejte na cibulku, restujte společně, po chvíli na zeleninu položte kuřecí maso zbavené kůže a přebytečného tuku, míchejte a maso obracejte, aby se na povrchu lehce zatáhlo.

  2. Pak podlijte vodou nebo vínem, přidejte bobkový list a nové koření, přikryjte pokličkou a vše společně duste, až je maso měkké.

  3. Když je maso hotové, vyjměte jej z pánve a dušenou zeleninovou směs umixujte dohladka. Pokud je tato směs příliš řídká, nechte zredukovat tekutinu ještě krátkým vařením.

  4. Poté do zeleninového pyré vmíchejte bílý jogurt, podle potřeby dochuťte, maso vraťte do omáčky, nechte prohřát a podávejte. Vhodné jako oběd nebo večeře. V redukčním režimu je doporučena jako příloha směs listových salátů, v udržovacím režimu rýže nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!