Tvarohový cheesecake se sněhovými pusinkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
200 g tmavých sušenek (kakaové bebe a kakaové věnečky)
100 g másla
Na náplň:
750 g tvarohu
1 plechovka Salka
1 vanilkový pudinkový prášek
2 vejce
3 žloutky
1 hrnek moučkového cukru
6 lžic oleje
Na ozdobu:
3 bílky
půl hrnku pískového cukru (můžeme namíchat s vanilkovým cukrem)

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtíme v robotu a přidáme změklé máslo. Prsty řádně promneme a hmotu postupně namačkáme do dortové formy (24 cm) a vytvoříme okraje, asi 3 cm vysoké (jde to docela těžko, ale když těsto pořádně přimáčkneme prsty, tak hezky drží). Dáme do lednice a připravíme si náplň.

  2. Tvaroh smícháme s cukrem, přilijeme Salko, olej a po jednom přidáváme celá vejce a pak žloutky. Nakonec přimícháme vanilkový pudinkový prášek, vše důkladně promícháme a náplň nalijeme na korpus. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů (bez horkovzduchu) asi půl hodiny. Když je povrch koláče tuhý, vyjmeme ho z trouby a uděláme na něj zdobícím sáčkem sněhové pusinky z ušlehaných bílků a cukru.

  3. Dáme opět do trouby a krátce zapečeme nejlépe pod grilem. Jakmile pusinky zezlátnou, koláč vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout, poté dáme do lednice, kde by měl odpočívat nejlépe 24 hodin.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!