Tvarohový cheesecake se sněhovými pusinkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na korpus:
- 200 g tmavých sušenek (kakaové bebe a kakaové věnečky)
- 100 g másla
- Na náplň:
- 750 g tvarohu
- 1 plechovka Salka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 2 vejce
- 3 žloutky
- 1 hrnek moučkového cukru
- 6 lžic oleje
- Na ozdobu:
- 3 bílky
- půl hrnku pískového cukru (můžeme namíchat s vanilkovým cukrem)
Postup Tvarohový cheesecake se sněhovými pusinkami
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrtíme v robotu a přidáme změklé máslo. Prsty řádně promneme a hmotu postupně namačkáme do dortové formy (24 cm) a vytvoříme okraje, asi 3 cm vysoké (jde to docela těžko, ale když těsto pořádně přimáčkneme prsty, tak hezky drží). Dáme do lednice a připravíme si náplň.
Tvaroh smícháme s cukrem, přilijeme Salko, olej a po jednom přidáváme celá vejce a pak žloutky. Nakonec přimícháme vanilkový pudinkový prášek, vše důkladně promícháme a náplň nalijeme na korpus. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů (bez horkovzduchu) asi půl hodiny. Když je povrch koláče tuhý, vyjmeme ho z trouby a uděláme na něj zdobícím sáčkem sněhové pusinky z ušlehaných bílků a cukru.
Dáme opět do trouby a krátce zapečeme nejlépe pod grilem. Jakmile pusinky zezlátnou, koláč vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout, poté dáme do lednice, kde by měl odpočívat nejlépe 24 hodin.