Tondovo kuře podle Jiřiny Bohdalové

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna zbavená kůže
cibule
kořenová zelenina - více mrkve než petržele a celeru
rajský protlak
trochou kečupu
bobkový list
provensálské koření
pepř
česnek
jalovec
olej
cukr
Na halušky (noky):
400 g hrubé mouky
4 dl mléka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček vymažeme olejem a naskládáme do něj cibuli a zeleninu nakrájenou na plátky. Na ně položíme porce osolená a opepřená stehýnka, která svrchu potřeme utřeným česnekem a pak protlakem s kečupem (případně trochou cukru).

  2. Přidáme bobkový list a jalovec a trochu zalijeme vodou.

  3. Pečeme přiklopené. Upečená stehýnka vyndáme.

  4. Vzniklý sós promícháme se zeleninou. Jiřina Bohdalová vařila jako přílohu domácí halušky, já se spokojím i s kupovanými špeclemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!