Tondovo kuře podle Jiřiny Bohdalové
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna zbavená kůže
- cibule
- kořenová zelenina - více mrkve než petržele a celeru
- rajský protlak
- trochou kečupu
- bobkový list
- provensálské koření
- pepř
- česnek
- jalovec
- olej
- cukr
- Na halušky (noky):
- 400 g hrubé mouky
- 4 dl mléka
- sůl
Postup Tondovo kuře podle Jiřiny Bohdalové
Postup přípravy receptu
-
Pekáček vymažeme olejem a naskládáme do něj cibuli a zeleninu nakrájenou na plátky. Na ně položíme porce osolená a opepřená stehýnka, která svrchu potřeme utřeným česnekem a pak protlakem s kečupem (případně trochou cukru).
Přidáme bobkový list a jalovec a trochu zalijeme vodou.
Pečeme přiklopené. Upečená stehýnka vyndáme.
Vzniklý sós promícháme se zeleninou. Jiřina Bohdalová vařila jako přílohu domácí halušky, já se spokojím i s kupovanými špeclemi.