Kuřecí směs do bagetky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 ks kuřecích prsních řízků
2 cibule
2 žluté paprikové lusky
2 červené paprikové lusky
2 mrkve
1/2 menší hlávky zelí
4 lžíce sterilované kukuřice
3 hrste piniových oříšků
sójová omáčka (sladká i slaná)
Worcesterová omáčka
1/2 lžičky mletého nového koření
1/2 lžičky římského kmínu (Cumin)
1 vrchovatá lžička kari
špetka koření Sumah
drcený pepř
sůl
olivový olej
Omáčka Tahini:
1,5 hrnku sezamové pasty
1 hrnek vody
30 ml citrónové šťávy
1 lžička soli
Zelný salát s majonézou:
1/4 hlávky červeného zelí
2 lžíce majonézy
pár kapek citrónové šťávy
špetka soli
bagety

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, přidáme 2 lžíce sójové omáčky slané, 1 lžíci sladké sójové omáčky, 1 lžíci worcesterové omáčky, drcený pepř, zamícháme a necháme při pokojové teplotě 1/2 hodiny uležet.

  2. Papriky, cibuli, mrkev a zelí nakrájíme na proužky (viz foto). Ve větší pánvi rozpálíme olivový olej, zhruba 2 minutky na něm orestujeme cibuli, přidáme mrkev (opět chvilku restujeme) a přisypeme papriky.

  3. Přikryté poklicí necháme zeleninu za občasného míchání pár minut zprudka dusit (nepodléváme). Nakonec přidáme zelí, kukuřici, 2 lžíce slané sójové omáčky, 2 lžíce sladké sójové omáčky, nové koření, cumin, kari, sumah, pepř, sůl.

  4. Promícháme a opět pár minut dusíme. Zelenina nesmí být příliš měkká, spíše na skus. Na jiné pánvi zprudka orestujeme kuřecí maso a přidáme k zeleninové směsi.

  5. Na trošce olivového oleje opražíme piniové oříšky, přisypeme k masové směsi. Dle potřeby dochutíme pepřem a solí. Všechny přísady tahini omáčky dáme do misky a smícháme.

  6. Červené zelí nakrájíme na drobno, zakápneme šťávou z citronu, přidáme majonézu a vše smícháme, případně lehce dosolíme.

  7. Bagety nahřejeme v troubě při 200°C, rozřízneme, lehce natřeme zelným salátem, naplníme masovou směsí a dochutíme tahini omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!