Kuře na paprice od Péti

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
1/2 kg cibule
125 g másla
+ - litr silného kuřecího vývaru
2 zelené papriky
olej na osmažení stehýnek
maďarská paprika
mouka na zahuštění
250 ml husté smetany
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna nasolíme a necháme odpočinout. Cibuli a papriku nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a restujeme do zlatova. Pak přidáme zelenou papriku a vše ještě krátce smažíme. Poté přidáme maďarskou papriku, vzniklou směs podlijeme hrnkem vývaru a položíme na ni pařák.

  2. Na pánvi zprudka osmahneme stehýnka ve vyšší vrstvě oleje. Čím víc, tím lépe. Poté je přesuneme na pařák a posypeme zbylou Paprikou. Pařák používám z toho důvodu, že vzniklou omáčku na závěr rozmixuju. Kousky chrupavek a drobných kůstek rozmixované v omáčce opravdu nejsou dobré. Poté tlakáč zavřeme a vše dusíme 30 minut.

  3. Hrnec odstavíme a po otevření a vyjmutí stehýnek a pařáku zbylou směs dolijeme vývarem a necháme projít varem. Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve troše studeného vývaru. Opět necháme projít varem a vzniklou omáčku vymixujeme tyčovým mixérem. Vaříme 15 minut na mírném plameni. Na závěr přidáme smetanu. Podáváme a těstovinami, případně s houskovým knedlíkem. Před servírováním maso obírám-ňahňat se rukama v omáčce není zrovna úplný odvaz. Recept vylepšuju posledních 20 let a tohle je, doufám, finální verze, tak snad vám bude chutnat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!