Kukuřičná alias bolivijská polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

Na polévku:
25 g másla
1 malá cibule, nakrájená nadrobno
1 stroužek česneku, drcený
menší konzerva hrášku
1 malá červená paprika, nakrájená na kostičky
1500 ml zeleninového vývaru
300 g konzerva kukuřice, slitá
tabasco, podle chuti
½ lžičky mletého zázvoru
sůl
pepř
Na česnekové krutony:
2 plátky bílého chleba zbavené kůrky a rozřezané na kostičky
2 stroužky česneku, drcené
2 lžíce olivového oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na 25 g másla osmažte cibuli, stroužek česneku.

  2. Přidejte červenou papriku bez jádřince, kukuřici a hrášek.

  3. Zalijte zeleninovým vývarem ve kterém jsme rozkvedlali 2 lžíce kukuřičné mouky, přiveďte k varu a nechte 15 minut mírně probublávat.

  4. Přidejte pár kapek tabasca a zázvor.

  5. Dochuťte solí a pepřem.

  6. Podávejte s česnekovými krutony (v míse smíchejte 2 stroužky česneku se 2 lžícemi olivového oleje a solí, přidejte kostičky chleba, zlehka promíchejte a nasucho je opékejte v nepřilnavé pánvi).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!