Mexická kukuřičná polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

60 g kukuřičné krupičky
1 l vody
125 ml smetany
80 g rozinek
200 g mražené nebo sterilované kukuřice
1 lžíce medu
1 lžička citronové šťávy
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Kukuričnú krupicu rozmiešame vo vode. Len jemne osolíme, privedieme k varu a na slabom plameni 20 minút varíme.

  2. Kým sa krupica varí, namočíme hrozienka do smotany.

  3. Potom prilejeme smotanu do polievky a prehrejeme, už nevaríme.

  4. Do odstavenej polievky vsypeme kukuricu, pridáme med, zakryjeme a necháme 5 minút postáť.

  5. Nakoniec ochutíme citrónovou šťavou. Podávame s bielym chlebom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!