Polévka z červené čočky trochu jinak

Recepty, Polévky

Suroviny

1 lžíce oleje
1 cibuli
3 stroužky česneku
1/2 lžičky drcené chilli
1,5 litru vývaru z hovězího nebo uzeného + kousek vařeného masa
7 růžiček kapusty
1 mrkev
plátek celeru
4 polévkové lžíce červené čočky
půl lžičky semínek fenyklu drceného nebo mletého
sůl
pepř
sušená bazalka

Postup přípravy receptu

  1. V rozehřátém oleji orestujeme nasekanou cibuli, přidáme plátky česneku, chilli a chviličku restujeme.

  2. Přidáme všechno koření a zalijeme vývarem, přivedeme k varu.

  3. Vložíme očištěné na čtvrtiny pokrájené kapustičky, kolečka mrkve, kostičky celeru a povaříme do poloměkka, přidáme čočku a dovaříme do měkka. Podle potřeby dosolíme a vložíme nakrájené maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!