Kukuřičná polévka s batátem a petrželí - pro nejmenší

Recepty, Pro děti

Suroviny

3 hrnky kukuřice
1/2 batátu
hrst nastrouhané petržele
2 KL ghí
kousek pórku
cca 130 ml ovesné smetany
sůl
jarní cibulka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Batát okrájíme a nastrouháme. Pórek nakrájíme nadrobno.

  2. V kastrůlku rozehřejeme ghí a orestujeme na něm pórek. Přidáme batát s petrželí a necháme chvilku restovat (podle potřeby podlijeme trochou vody).

  3. Přidáme kukuřici a přilijeme vodu tak, aby kukuřice byla ponořená. Vaříme, než je kukuřice měkká.

  4. Rozmixujeme ponorným mixérem, pokud se nám vyvařila voda, můžeme ji přilít. Přidáme smetanu, osolíme a necháme přejít varem.

  5. Na talíři ozdobíme jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!