Krůtí medailonky s cibulovohoubovým ragú

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300-370 g krůtí maso steaky
hladká mouka
3 středně velké cibule
100 g žampionů (krémových)
200–350 ml kuřecího vývaru
snítka rozmarýnu
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Na pánvi rozehřejeme asi 4 lžíce oleje a cibuli pozvolna restujeme dohněda (opravdu pozvolna – aby nezhořkla).

  2. Poté přidáme žampiony nakrájené na čtvrtky. Asi 1 minutu opékáme a mícháme. Zasypeme 1 lžící hladké mouky a zamícháme. Přilijeme 200 ml vývaru, osolíme, přidáme nasekaný rozmarýn a 15-20 minut pozvolna vaříme. Občas promícháme a podle potřeby podléváme.

  3. Krůtí maso osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Medailonky dozlatova osmažíme na pánvi. Medailonky na talíři přelijeme ragú.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!