Pho

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kuřecí prso
vepřové kosti (hovězí kosti nebo kachní kosti - prostě kosti)
kousek zázvoru
3 kardamomy
1 celá skořice
čtvrť lžičky anýzu
5 hřebíčku
3 hvězdičky badyánu
1 chilli paprička
sůl
cibule
200 gr hovezi svíčková
rýžové nudle
zelený koriandr
vietnamská bazalka
jarní cibulka
bambusové výhonky
citrón
pálivá vietnamská omáčka
rybí omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kosti vepřové, hovězí, kuřecí skelety nebo i kachní, krůtí - prostě kosti dát do studené vody a vařit na nízkém plameni. Na indukci na 3.

  2. Kus zázvoru, 3 cardamomy, cca 5 cm celé skořice, čtvrt lžičky anýzu, fenyklu, 3 hvězdičky badyánu, 5 hřebíčků, jednu chilli papričku, sůl, rybí omáčku, 1 cibuli - to vše opražit nasucho na pánvi nebo opéci v troubě a přidat do hrnce ke kostem, vařit - táhnout minimálně 10 hodin.

  3. Nejlépe založit večer, v noci vypnout a druhý den ráno ještě chvíli dovařit. Celý byt zavoní omamná vůně.

  4. Na poslední půl hodinu přidat kuřecí prso. Vývar scedit přes plátno. Musí být čirý.

  5. Do misky dát uvařené rýžové nudle, tenounké plátky hovězího libového masa (to se zatáhne a uvaří, až se do misky nalije vroucí vývar). Přidat na tenké plátky nakrájená kuřecí prsa.

  6. Velkou hromadu koriandru, vietnamské bazalky, jarní cibulky, na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli a bambusové výhonky a nakrájenou chilli papričku. To celé zalit vařícím vývarem. Ideální je pokapat citrónem a pálivou chilli omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!