Kantonske kure

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
7 lžic ústřicové omáčky
7 lžic sójové omáčky
3 lžíce sladkokyselé chilli omáčky
1 tyčka skořice
1 hvězdička badyánu
kousek oloupaného zázvoru
sůl
pepř
5 lžic hladké mouky
4 vejce
olej
stroužek česneku
1 sklenka bujónu nebo vývaru
1 lžíce medu
1 lžíce škrobu
1 mrkev
1 okurka
1 červená paprika
žampiony z plechovky
kousek květáku
kousek brokolice
1 plechovka sterilovaných bambusových výhonků
jasmínová rýže

Postup přípravy receptu

  1. Kuře rozčtvrtit a díly vykostit. Vařit ve vodě s 4 lžícemi ústřicové omáčky a 4 sójové, jednou tyčkou skořice a jednou hvězdičkou badyánu, kousek oloupaného zázvoru, sůl, pepř, 20 minut a 10 dojít vypnuté. Potom vyndat a nechat zchladnout.

  2. Z 5 lžic hladké mouky, 4 vajec, trochy ústřicové a trochy sojovky udělat těstíčko řídké asi jako na palačinky-případně naředit vodou.

  3. Kusy kuřete i s kůží po obou stranách obalit v těstíčku a vložit do pánve s hodně hodně oleje. Musí plavat. Smažit dohromady po obou stranách 10 minut, aby těstíčko uvnitř nebylo syrové.

  4. Na jiné pánvi si ještě před smažením masa udělat omáčku, nastrouhaný kousek zázvoru a jeden nastrouhaný stroužek česneku zpěnit na trošce oleje, zalít vodou, nebo vývarem - 1 sklenička, 3 lžíce ústřicové, 3 sojové a 3 sladkokyselé omáčky, 1 lžíce medu. Krátce povařit a zahustit škrobem namočeným v trošce vody. Zalít, promíchat a za minutu vypnout.

  5. Na jiné pánvi na troše oleje orestovat zeleninu - na kolečka mrkev, okurku, červenou papriku, žampiony z plechovky, květák, brokolici, bambus - může být mražená směs. Vložit do omáčky a promíchat.

  6. Nandat na talíř jasmínovou rýži, omáčku a na plátečky ostrým nožem nakrájené kuře, může být i kachna.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!