Krůtí křídla plněná vinnou klobásou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 krůtí křídla
4 plátky anglické slaniny
200 g vinné klobásy
sůl
pepř
koření dle chuti (např. Aztécký poklad)
asi 100 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí křídla v kloubu rozdělíme a opatrně všechny části vykostíme, abychom získali 4 kapsy.

  2. Na každý plátek anglické slaniny vytlačíme ze střívka část klobásy. Slaninu s klobásou svineme a vložíme do kapsy. Podle chuti povrch kapsy posypeme kořením nebo jen solí a pepřem. Takto upravené kapsy naskládáme do máslem vymazaného pekáčku, mírně podlijeme a zbylé máslo poklademe na povrch.

  3. Vložíme do trouby předem vyhřáté na 180°C a pečeme zakryté cca 50 minut za občasného přelévání výpekem. Pak teplotu zvýšíme na 200°C, odkryjeme a dopečeme kůrčičku. Podáváme s různě upravenými brambory, zeleninou nebo salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!