Krůtí křídla plněná vinnou klobásou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 krůtí křídla
- 4 plátky anglické slaniny
- 200 g vinné klobásy
- sůl
- pepř
- koření dle chuti (např. Aztécký poklad)
- asi 100 g másla
Postup Krůtí křídla plněná vinnou klobásou
Postup přípravy receptu
-
Krůtí křídla v kloubu rozdělíme a opatrně všechny části vykostíme, abychom získali 4 kapsy.
Na každý plátek anglické slaniny vytlačíme ze střívka část klobásy. Slaninu s klobásou svineme a vložíme do kapsy. Podle chuti povrch kapsy posypeme kořením nebo jen solí a pepřem. Takto upravené kapsy naskládáme do máslem vymazaného pekáčku, mírně podlijeme a zbylé máslo poklademe na povrch.
Vložíme do trouby předem vyhřáté na 180°C a pečeme zakryté cca 50 minut za občasného přelévání výpekem. Pak teplotu zvýšíme na 200°C, odkryjeme a dopečeme kůrčičku. Podáváme s různě upravenými brambory, zeleninou nebo salátem.