Zlaté kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 větší kuře
koření Zlaté kuře
1,5 lžíce másla
1 vrchovatá polévková lžíce medu
1 lžička soli
šťáva z 1/2 citrónu

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme a rozřízneme na 2 půlky. Do hrnce dáme vařit vodu, v níž rozpustíme 1 lžičku soli a jednu polévkovou lžíci směsi koření zlaté kuře. Když se voda vaří, ponoříme do ní kuřecí půlky a kuře ovaříme asi 20 minut do poloměkka.

  2. Mezitím v malém kastrůlku připravíme směs na potírání. Rozehřejeme máslo, lžíci medu a šťávu z 1/2 citrónu. Smícháme a mírně zahřejeme, aby se všechny ingredience spojily.

  3. Několik minut dopředu předehřejeme troubu na 200°C. Kuře, které vyndáme z vařící vody a ihned potřeme připravenou marinádou a dáme dopéci. Za častého potírání medovou směsí dopečeme kuře až je jeho kůžička zlatohnědá. Jako příloha je vhodná rýže nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!