Houbový prášek
Recepty, HoubySuroviny
- sušené houby - dobře vysušené, musí šustit
- mixér, kutrovač, co kdo má....asi by šel i hmoždíř, ale dělat se s tím ručně do zásoby bych nechtěla:)
Postup Houbový prášek
Postup přípravy receptu
-
Houby po částech vsypeme do mixéru a rozdrtíme na prášek. Drobné kousky lze případně prosít, já je tam ale nechávám, jsou zanedbatelné.
Lze smíchat i se solí, drceným kmínem či polévkovým žlutým kořením a dochutit si podle svého, já ale nechávám samotné a koření pak používám podle daného jídla.
Uchovávám ve šroubovací sklenici po celý rok do příští úrody ve skříňce s kořením, podmínkou je použít opravdu dobře proschlé houby a sklenici pořádně zavírat, aby nezvlhly....pak by asi mohlo plesnivět...ale mně se to zatím nikdy nestalo.