Podmáslový chléb nadýchaný, s křupavou kůrkou

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

300 ml podmáslí
180 ml mléka
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
380 g pšeničné chlebové mouky
120 g chlebové žitné mouky + 60 g mouky (záleží na každém jakou)
1 lžička cukru
2 lžičky drceného kmínu
1 1/2 lžičky sušeného droždí
2 1/2 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Droždí by nemělo přijít do styku se solí, doporučuji dát sůl do jednoho rohu formy, cukr do druhého rohu a doprostřed udělat důlek, dát droždí a jemně zasypat. Zapneme program základní (1), velikost II (750 g), kůrka tmavá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!