Krkovička s kapary omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky hrubší krkovice
koření na steaky
olej
kousek nasekaného rozmarýnu
2 lžíce kaparů
150 ml smetany ke šlehání
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Omyté maso naklepeme hřbetem ruky a okraje nařežeme. Smícháme olej s kořením a rozmarýnem. Maso v oleji naložíme do druhého dne.

  2. Před úpravou maso 1/2 hodiny předem vytáhneme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opékáme z každé strany cca 4- 6 minut, podle toho, jak chcete mít maso propečené.

  3. Hotové maso vytáhneme, podle chuti osolíme a zabalíme na chvíli do alobalu. Do výpeku přidáme kapary a osmahneme. Zalijeme smetanou a povaříme do zhoustnutí.

  4. Maso podáváme s opečenými brambory nebo hranolky a zeleninou, polité omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!