Krémový koláč z listového těsta

Recepty, Moučníky

Suroviny

2x rozválené listové těsto (275 g)
300 g mascarpone
200 ml mléka
sáček vanilkového pudinku
100 g másla
marmeláda
moučkový cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve upečeme rozválená listová těsta. Oba pláty těsta pečeme na 180° asi 15 minut.

  2. Mezitím připravíme krém do řezů. V první řadě uvaříme pudink z 200 ml mléka (vaříme dle návodu na obalu pudinku. Pudink osladíme o malinko více než je doporučeno. Uvařený pudink necháme vychladnout.

  3. Mezitím vyšleháme mascarpone s máslem a poté do krému přidáme vychladlý pudink. Máslo před vyšleháním necháme změknout a vyšleháme ho samotné a poté až přidáme mascarpone.

  4. Nyní máme upečené listové těsto a hotový krém. Vychladlé listové těsto naskládáme do formy a vyplníme dno formy. Přidáme vrstvu krému. Poté dáme vrstvu těsta, znovu vrstvu krému a zopakujeme ještě jednou.

  5. Dohromady dáme tři vrstvy těsta a tři vrstvy krému. Nahoře máme vrstvu krému na kterou nadrobíme těsto, které zbylo při lámání těsta. Nakonec přidáme navrch rybízovou marmeládu, která dodá řezům nádech kyselosti:). Necháme 3 hodiny vychladnout.

  6. Tipy: Listové těsto nechte opravdu vychladnou déle. Bude se Vám lépe lámat do formy. Abyste zabránili škraloupu na pudinku, posypte ho moučkovým cukrem nebo přes něj natáhněte fólii.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!