Bolen na česneku s tymiánem

Recepty, Ryby

Suroviny

1/2 Bolena dravého (nebo klidně celý, podle velikosti)
6 stroužků česneku
tymián
2 chilli papričky
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bolena zbavíme kůže a z obou stran hodně osolíme a necháme chvilku odpočinout.

  2. Do hrníčku si prolisujeme 6 stroužků česneku, přidáme tymián (já dávala víc než málo), nasekané chilli papričky a zalijeme olejem, aby nám vznikla kašička.

  3. Rybu otřeme ubrouskem a z obou stran pěkne potřeme česnekovou směsí.

  4. Vložíme do pekáče na pečící papír a pečeme při 200°C dokud nebude navrchu krustička. Příloha je libovolná, nám k tomu chutnali brambory a bylinková omáčka Knorr z německého Realu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!