Bolen na česneku s tymiánem
Recepty, RybySuroviny
- 1/2 Bolena dravého (nebo klidně celý, podle velikosti)
- 6 stroužků česneku
- tymián
- 2 chilli papričky
- olej
- sůl
Postup Bolen na česneku s tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Bolena zbavíme kůže a z obou stran hodně osolíme a necháme chvilku odpočinout.
Do hrníčku si prolisujeme 6 stroužků česneku, přidáme tymián (já dávala víc než málo), nasekané chilli papričky a zalijeme olejem, aby nám vznikla kašička.
Rybu otřeme ubrouskem a z obou stran pěkne potřeme česnekovou směsí.
Vložíme do pekáče na pečící papír a pečeme při 200°C dokud nebude navrchu krustička. Příloha je libovolná, nám k tomu chutnali brambory a bylinková omáčka Knorr z německého Realu.