Chlupáče s krémovými vejci na slanině

Recepty, Ostatní

Suroviny

500 g oloupaných brambor
1 vejce
170-200 g polohrubé mouky
hrst smažené sušené cibule (nemusí být)
sůl
---
5-6 vajec
100-150 g anglické slaniny vcelku
1 cibule (nadrobno nakrájená)
50 g nastrouhané Nivy (nemusí být, ale je dobrá)
3 lžíce smetany
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme najemno a necháme chvíli stát. Poté lehce vymačkáme vodu do sklenice. Přidáme vejce, mouku, sůl a škrob usazený ve sklenici (vodu slijeme).

  2. Smícháme polotuhé těsto a lžíci tvarujeme noky, které vhazujeme do vařící a osolené vody. Vaříme asi 6-7 minut. Jeden vytáhneme a rozkrojením zjistíme, zda je uvařený.

  3. Na pánvi vyškvaříme na kostky nakrájenou slaninu a přidáme cibuli. Smažíme do mírně zlatavé barvy. Uvařené knedlíky scedíme a neproplachujeme. Podle velikosti nakrájíme.

  4. Vhodíme je do slaniny a chvíli opékáme. Vejce oddělíme od žloutků a bílek dáme do knedlíků. Žloutky rozmícháme se smetanou a nivou. Až se bílky srazí, přidáme žloutky a po asi půl minutě odstavíme.

  5. Necháme chvíli stát a zamícháme. Vše by mělo být krémové, hlavně ne suché. Dochutíme solí, pepřem a nesmí chybět pažitka s nakládanými okurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!