Kapusta na husto

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 kapusta
2-4 mrkve podle velikosti
1 větší kedluba
trochu květáku
5-7 větších brambor
2 menší cibule
sádlo na jíšku
2 lžíce hladké mouky
pepř
majoránka
česnek
sůl
polévkové koření (není nutné)

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu a brambory očistíme, rozkrájíme a uvaříme ve velkém hrnci v osolené vodě do měkka. Vývar částečně slijeme (ale nevyléváme) a zeleninu s brambory rozmačkáme na nepříliš hustou kaši. Přidáme cibulkovou jíšku a provaříme, můžeme přilít trochu slitého vývaru. Okořeníme pepřem, majoránkou a rozetřeným česnekem, případně trochou polévkového koření. Podáváme s pečeným nebo dušeným masem, případně s uzeninou. Vhodný je i rajčatový nebo okurkový salát. Já osobně mám kapustu na husto nejraději samotnou, druhý den ohřátou. Pokud nám zbyde slitý vývar, přidáme jej do zeleninové polévky. Je to starý rodinný recept, který se dědí už nejméně 4 generace.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!