Paštika z kuřecích jatýrek

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g kuřecích jater
250 g másla (max. 400 g)
1 malá cibulka
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky sušené petrželky
2 lžíce bílého vína
2 lžíce smetany na vaření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev si dáme 2 lžíce másla přidáme játra a z prudka je orestujeme 3-4 minuty a poté přidáme najemno nakrájenou cibulku,víno, sůl a bylinky vaříme asi 2-3 minuty dokud se neodpaří voda sundáme z plotny a pak přidáme smetanu.

  2. Ještě teplé rozmixujeme mixérem a postupně přidáváme po kouskách máslo (max.400g),poté dochutíme solí a pepřem a dáme přes noc ztuhnout do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!