Vepřové maso v zelí a mrkvi

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové krkovice nebo plece
2 lžičky mleté sladké papriky
sůl
kmín
3 stroužky česneku
2 velké cibule
350 g hlávkového zelí
350 g mrkve
sádlo
1-2 lžičky octa

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, dáme do pekáčku, přidáme papriku, sůl, kmín, nakrájený česnek, cibuli na plátky. Pořádně promícháme, podlijeme a dáme péct do trouby na cca 190 °C. Občas podle potřeby podléváme a mícháme. Pečeme téměř doměkka.

  2. Mezi tím si nakrájíme zelí na proužky a očištěnou mrkev na plátky. Zelí a mrkev přidáme k masu, ještě přisolíme, podlijeme, pečeme dokud zelenina nezměkne. Na konci pečení ještě přidáme trochu sádla a ocet - ten zvýrazní chuť mrkve i zelí. Nejlepší přílohou jsou bramborové knedlíky, ale samozřejmě by šly i brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!