Křehký broskvový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g másla
200 g cukru moučka
špetka soli
5 vajec
100 ml mléka
500 g hladké mouky
kypřící prášek
Náplň:
1 kg broskví
100 g meruňkové marmelády
3 lžíce sladkých mandlí
250 ml šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk ušleháme s cukrem a špetkou soli do pěny.

  2. Postupně přidáme vejce a mléko a nakonec prosátou mouku, kterou jsme pečlivě promíchali s práškem do pečiva.

  3. Vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout.

  4. Těstem vyložíme na vymaštěný plech. Hustě je poklademe polovinami broskví, které jsme na vypouklé straně několikrát nařízli nožem.

  5. V předehřáté troubě koláč upečeme dorůžova.

  6. Na prochladlý natřeme glazuru z ohřáté propasírované marmelády.

  7. Koláč ještě posypeme opraženými mandlemi a pocukrujeme.

  8. Před podáváním jej bohatě ozdobíme ušlehanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!