Taštičky s brynzou, podávané s dušeným hlávkovým zelím
Recepty, OstatníSuroviny
- 250 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 100 ml vody
- 1 kelímek brynzy
- menší hlávka bílého zelí
- 1 cibule
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl
- cukr a ocet podle chuti
- trochu oleje
- Na ozdobení:
- 100 g uzeného špeku
- 1 cibule
- sádlo
Postup Taštičky s brynzou, podávané s dušeným hlávkovým zelím
Postup přípravy receptu
-
Na válu smícháme mouku, vejce, sůl a vodu v hladké, vláčné těsto a dáme asi na půl hodinky odpočinout do lednice.
Mezitím osmažíme nakrájenou cibuli na trošce oleje, přidáme nakrájené hlávkové zelí, osolíme, přidáme kmín, přilijeme trochu vody a dusíme do poloměkka, aby zůstalo křupavé. Podle chuti přikyselíme octem a dochutíme cukrem.
Vychlazené těsto vyválíme na cca 3 mm plát a tvořítkem na pelmeně vykrajujeme kolečka. Do každého kolečka dáme lžičku brynzy a těsto tvořítkem uzavřeme.
Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a taštičky vaříme asi 10 minut, než vyplavou. Podáváme se zelím a na sádle osmaženým uzeným špekem a cibulkou dozlatova.