Taštičky s brynzou, podávané s dušeným hlávkovým zelím

Recepty, Ostatní

Suroviny

250 g hladké mouky
1 vejce
1 lžička soli
100 ml vody
1 kelímek brynzy
menší hlávka bílého zelí
1 cibule
1 lžička mletého kmínu
sůl
cukr a ocet podle chuti
trochu oleje
Na ozdobení:
100 g uzeného špeku
1 cibule
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Na válu smícháme mouku, vejce, sůl a vodu v hladké, vláčné těsto a dáme asi na půl hodinky odpočinout do lednice.

  2. Mezitím osmažíme nakrájenou cibuli na trošce oleje, přidáme nakrájené hlávkové zelí, osolíme, přidáme kmín, přilijeme trochu vody a dusíme do poloměkka, aby zůstalo křupavé. Podle chuti přikyselíme octem a dochutíme cukrem.

  3. Vychlazené těsto vyválíme na cca 3 mm plát a tvořítkem na pelmeně vykrajujeme kolečka. Do každého kolečka dáme lžičku brynzy a těsto tvořítkem uzavřeme.

  4. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a taštičky vaříme asi 10 minut, než vyplavou. Podáváme se zelím a na sádle osmaženým uzeným špekem a cibulkou dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!