Mladý kohout s paprikovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kohoutí stehna (z mladého kohouta bez kůže)
3/4 litru silného kohoutího vývaru
200 ml sladké smetany (33%)
1 lžička mleté červené papriky
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
2 řapíky celeru
4 kuličky nového koření
4 kuličky černého pepře
4 bobkové listy
sůl
pepř
hladká mouka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Stehna z kohouta zbavené kůže vložíme do tlakového hrnce se studenou vodou, osolíme, přidáme zeleninu společně s kořením a tlakujeme 40 minut. Po uvedené době je maso krásně měkké.

  2. Opatrně stehna vyjmeme a v kloubu rozdělíme každé stehno na polovic (lépe se tak servíruje) a udržujeme teplé.

  3. Silný vývar scedíme a obohatíme 200 ml sladké smetany - pokojové teploty, ve které jsme si rozmíchali mletou červenou papriku.

  4. Na zahuštění použijeme směs mouky a másla (1:1), které při pokojové teplotě smícháme a následně vložíme do omáčky.

  5. Omáčku promícháme a důsledně mícháme 15 minut, aby se nám nepřipálila. Omáčka je díky vývaru silná jako noha od kulečníku“. Jako přílohu podáváme napařené houskové nebo i karlovarské knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!