Mladý kohout s paprikovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kohoutí stehna (z mladého kohouta bez kůže)
- 3/4 litru silného kohoutího vývaru
- 200 ml sladké smetany (33%)
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 2 řapíky celeru
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky černého pepře
- 4 bobkové listy
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- máslo
Postup Mladý kohout s paprikovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Stehna z kohouta zbavené kůže vložíme do tlakového hrnce se studenou vodou, osolíme, přidáme zeleninu společně s kořením a tlakujeme 40 minut. Po uvedené době je maso krásně měkké.
Opatrně stehna vyjmeme a v kloubu rozdělíme každé stehno na polovic (lépe se tak servíruje) a udržujeme teplé.
Silný vývar scedíme a obohatíme 200 ml sladké smetany - pokojové teploty, ve které jsme si rozmíchali mletou červenou papriku.
Na zahuštění použijeme směs mouky a másla (1:1), které při pokojové teplotě smícháme a následně vložíme do omáčky.
Omáčku promícháme a důsledně mícháme 15 minut, aby se nám nepřipálila. Omáčka je díky vývaru silná jako noha od kulečníku“. Jako přílohu podáváme napařené houskové nebo i karlovarské knedlíky.