Králík bylinkář

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 králíčí stehna
2 silnější plátky špeku
2 lžíce másla
2 lžíce libečku
2 lžíce petržele
muškátový květ
sůl
150 ml vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Stehna opláchneme osušíme a místy prošpikujeme na úzké a delší špalíčky nakrájenou slaninou. Do stehen vetřeme sůl a muškátový květ.

  2. V kastrolu na rozehřátém másle orestujeme zbývající špalíčky slaniny a až zesklovatí, stáhneme z ohně a necháme zchladnout. Poté přidáme nakrájené bylinky, promícháme, vložíme ochucená stehna a pořádně je v sosíku obalíme.

  3. Takto připravené maso přiklopíme poklicí a uložíme do druhého dne do lednice.

  4. Rozehřejeme si troubu.

  5. Kastrol s masem dáme na sporák, necháme rozehřát tuk a na nejvyšším stupni maso prudce po všech stranách opečeme.

  6. Podlijeme cca 100ml tekutiny, přiklopíme poklicí a pečeme přibližně 45-50minut. 10minut před koncem poklici odstraníme a dopečeme na barvičku.

  7. Během pečení přeléváme šťávou a doléváme vývarem, nebo vodou. Králičí stehna podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!