Steak z panenky s žampionovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová panenka
anglická slanina delší plátky
hrubě mletý pepř
olej + 1 prolisovaný stroužek česneku
3 žampiony
100 ml smetany na vaření
sojová omáčka
hrubá sůl
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nařežeme na 4 cm silné kousky. Hřbetem ruky je lehce roztlačíme a naložíme do oleje s jedním rozetřeným česnekem. Necháme hodinku uležet.

  2. Slaninu omotáme kolem hrany masa a převážeme provázkem.

  3. Maso opepříme a na rozpálené pánvi opékáme z každé strany 4 minuty.

  4. Po opečení je nasolíme hrubou solí a zabalíme do alobalu na 10 minut.

  5. Do výpeku přidáme nakrájené žampiony, opečeme, přidáme smetanu a dochutíme pepřem, sojovkou a bazalkou. Chvíli povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!