Králík na paprice se zvířátkovým knedlíkem (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

králík (stačí předek)
2 velké cibule
vrchovatá PL sladké papriky
2 lžíce rostlinného oleje
300 g cukety
kelímek zakysané smetany (200 g)
sůl
10 ks pepře celého
3 kuličky nového koření
2 bobkové listy
2 stroužky česneku
kelímek zakysané smetany (200g)
Knedlík, 1 porce:
10 g kokosové mouky (2 hodně vrchovaté KL)
20 g vaničkového tvarohu (2 vrchovaté KL)
1 vejce
špetka soli
velká špetka sody
trocha rostlinného oleje

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme, vložíme do dostatečného množství osolené vody. Přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř a stroužky česneku. Uvaříme maso doměkka, cca 1,5 - 2 hodiny, podle stáří kusu.

  2. Cuketu najemno nastrouháme, osolíme, necháme vypotit a pak ji co nejvíce vymačkáme.

  3. Ve vhodné nádobě zpěníme nakrájenou cibuli na oleji, zasypeme paprikou, až zavoní, zalijeme několika sběračkami králičího vývaru a přivedeme k varu. Po 10 minutách přisypeme cuketu a po dalších 10 minutách varu omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem co nejvíce dohladka. Cuketa s cibulí by měly omáčku dostatečně zahustit.

  4. Odstavíme ji ze zdroje tepla, přidáme zakysanku a metličkou rozšleháme, už nevaříme. Dochutíme solí, popřípadě pepřem. Porce masa vložíme do omáčky.

  5. Knedlík, 1 porce: Kokosovou mouku, tvaroh, vejce a sůl rozmícháme v odměrce, necháme pár minut bobtnat a pak vyšleháme metličkou, nejlépe tyčového mixéru. Těsto má být polořídké, asi jako na piškotovou bábovku. Přidáme sodu, zamícháme a nalijeme do hrnku, který jsme lehce vymazali olejem. Vlním 3-4 minuty na stupeň 2. Mám troubu o maximálním výkonu 1250 Wattů. Čas a stupeň vlnění je u každé mikrovlnné trouby jiný. Po vychlazení nakrájíme upečenou porci na 2-3 plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!