Jednoduché bramborové curry s kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecího masa z prsou nebo stehen
300 g brambor
2 větší mrkve
1-2 červené papriky
koření:
2 PL kari (používám madraské, není tak sytě žluté, ale podle mě má lepší chuť)
1 KL římského kmínu
1 KL mletého koriandru
2 KL garam masala
3 stroužky česneku
čerstvý koriandr
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso, brambory, mrkev a papriku pokrájíme na kostky.

  2. Nejprve na oleji opečeme všechno koření. Když se rozvoní, přidáme maso a restujeme. Osolíme, vhodíme brambory a mrkev, podlijeme vodou nebo vývarem do výšky směsi, přiklopíme a dusíme 15 minut.

  3. Pak přidáme papriku a posekaný česnek a ještě 5 minut provaříme. Dochutíme a při podávání posypeme čerstvým koriandrem. Samozřejmě kdo ho nemá rád, může posypat petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!