Rizoto s lososem a zeleninou

Recepty, Ryby

Suroviny

asi 300 g lososa
1,5 hrnku rýže
několik cherry rajčátek
hrst mraženého hrášku
1 dcl vína bílého
fazolky
cca 3 dcl zeleninového vývaru
4 šalotky
2 stroužky česneku
sečuánský pepř
bylinková sůl (já použila svojí sůl s citr.kůrou a rozmarýnem)
pár kapek štávy z citronu
asi 60 g strouhanýho sýra(použila jsem goudu)
asi 50 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na oleji restujeme nakrájenou na jemno šalotku.

  2. Krátce opečeme, přidáme na jemno nakrájený česnek a promícháme. Přidáme rýži a asi minutku mícháme.

  3. Poté přidáme víno a zredukujeme na polovinu. Pak přidáme vývar. Dávala jsem po naběračkách. Vždy když byla potřeba, jsem podlila.

  4. Asi po 10 minutách jsem přidala nakrájeného lososa, hrášek, rajčátka a fazolky. Nemíchala jsem, jen jakoby prohrábla vařečkou. Vše jsem osolila a opepřila. Promíchala.

  5. Pak jsem přidala strouhaný sýr, máslo a vypnula. Přikryla pokličkou, dala stranou a nechala dojít. Z vrchu jsem nastrouhala trochu parmazánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!