Rizoto s lososem a zeleninou
Recepty, RybySuroviny
- asi 300 g lososa
- 1,5 hrnku rýže
- několik cherry rajčátek
- hrst mraženého hrášku
- 1 dcl vína bílého
- fazolky
- cca 3 dcl zeleninového vývaru
- 4 šalotky
- 2 stroužky česneku
- sečuánský pepř
- bylinková sůl (já použila svojí sůl s citr.kůrou a rozmarýnem)
- pár kapek štávy z citronu
- asi 60 g strouhanýho sýra(použila jsem goudu)
- asi 50 g másla
Postup Rizoto s lososem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve na oleji restujeme nakrájenou na jemno šalotku.
Krátce opečeme, přidáme na jemno nakrájený česnek a promícháme. Přidáme rýži a asi minutku mícháme.
Poté přidáme víno a zredukujeme na polovinu. Pak přidáme vývar. Dávala jsem po naběračkách. Vždy když byla potřeba, jsem podlila.
Asi po 10 minutách jsem přidala nakrájeného lososa, hrášek, rajčátka a fazolky. Nemíchala jsem, jen jakoby prohrábla vařečkou. Vše jsem osolila a opepřila. Promíchala.
Pak jsem přidala strouhaný sýr, máslo a vypnula. Přikryla pokličkou, dala stranou a nechala dojít. Z vrchu jsem nastrouhala trochu parmazánu.