Koložvárské zelí od Moniky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

flašku sterilovaného zelí (nebo domácí)
mleté maso
cibule
rýže
smetana (na šlehání nebo na vaření nebo zakysaná-co kdo rád), já dala na šlehání...
ostřejší klobásu (třeba paprikovou)

Postup přípravy receptu

  1. Uvařit zvlášť rýži (může se uvařit jen se solí nebo i třeba se zel.bujonem), zelí si procedit.

  2. Na pánvi orestovat na cibuli ml.maso, přidat klobásu.

  3. Okořenit dle chuti (sůl, pepř, koření na ml. maso... ml. sl. papriku....), podlít trošičkou vody a lehce podusit.

  4. Do zapékací mísy dát vrstvu zelí, na to vrstvu rýže, na to všechno maso, na to zase vrstvu rýže a nakonec vrstvu zelí.

  5. Zalít to smetanou a lehce přimáčknout.

  6. Dát zapéct na 20-30min. zakryté a pak ještě 15-20min. odkryté, aby se odpařila trochu ta smetana a udělal se zlatavý povrch. Čas podle toho, jak ti peče trouba, docela dost syté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!