Koložvárské zelí od Moniky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- flašku sterilovaného zelí (nebo domácí)
- mleté maso
- cibule
- rýže
- smetana (na šlehání nebo na vaření nebo zakysaná-co kdo rád), já dala na šlehání...
- ostřejší klobásu (třeba paprikovou)
Postup Koložvárské zelí od Moniky
Postup přípravy receptu
-
Uvařit zvlášť rýži (může se uvařit jen se solí nebo i třeba se zel.bujonem), zelí si procedit.
Na pánvi orestovat na cibuli ml.maso, přidat klobásu.
Okořenit dle chuti (sůl, pepř, koření na ml. maso... ml. sl. papriku....), podlít trošičkou vody a lehce podusit.
Do zapékací mísy dát vrstvu zelí, na to vrstvu rýže, na to všechno maso, na to zase vrstvu rýže a nakonec vrstvu zelí.
Zalít to smetanou a lehce přimáčknout.
Dát zapéct na 20-30min. zakryté a pak ještě 15-20min. odkryté, aby se odpařila trochu ta smetana a udělal se zlatavý povrch. Čas podle toho, jak ti peče trouba, docela dost syté.