Houbové „koložvárske“ zelí

Recepty, Houby

Suroviny

500 g kysaného zelí
500 g lesních hub
200 g rýže
2 cibule
1 kysaná smetana (150 g)
1 dcl mléka
3 vejce
1 lžice mleté červené papriky
sůl
mletý pepř černý
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na troche oleja opražíme 1 nadrobno narezanú cibuľu, pridáme mletú papriku, kapustu, premiešame a podusíme cca 15 minút.

  2. V druhom hrnci opäť na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú druhú cibuľu, pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme a dusíme 15 minút.

  3. Na troške oleja v treťom hrnci opražíme ryžu, zalejeme horúcou vodou, jemne osolíme a dusíme do mäkka.

  4. Do vymasteného pekáča dáme polovicu podusenej kapusty, na ňu navrstvíme polovicu ryže a na ryžu podusené huby. Rozložíme druhú polovicu ryže a na ňu zvyšok kapusty.

  5. Rozhabarkujeme smotanu, vajcia, mlieko, zalejeme pekáč. Pečieme zakryté v rúre pri strednej teplote asi 30 minút, potom odkryjeme a ešte 10 min dopečieme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!