Koložvárské zelí III.

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Koložvárské zelí:
1/2 kg rýže
1 kg mletého masa
3 nožičky klobásy (pálivé)
1,5 sáčku kysaného zelí
200 g kysané smetany
100 g plísňového sýru Niva
kmín
pepř
sůl
ďábelské koření nebo harisu
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvařit, mleté maso na cibuli udusit, okořenit podle chuti (ostré je lepší). Kysané zelí slijeme a smícháme s cibulí.

  2. Klobásu nakrájíme na kolečka. Kysanou smetanu rozředíme s trochou vody a zamícháme. Plísňový sýr nahrubo nastrouhat.

  3. Do vyššího pekáče rovnáme půlku zelí, klobásy, rýže, mleté maso a toto se opakuje a povrch se zalije kysanou smetanou, dáme do vyhřáté trouby na 180-200°C a pečeme asi 1 hodinu přiklopené.

  4. Po hodince se pekáč odkryje, posype se plísňovým sýrem a nechá se chvilku zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!