Tagliatelle s cizrnou a rajčaty

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250 g těstovin
150 g uvařené cizrny
8 - 10 ks keříčkových rajčat
1 stroužek česneku
čerstvá bazalka
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny dáme vařit podle návodu. Polovinu cizrny dáme do mixeru, přidáme menší hrst bazalky, sběračku vody z těstovin a rozmixujeme na hladký krém. Promícháme se lžící oleje a osolíme.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme česnek nakrájený na jemné plátky, orestujeme, přidáme nakrájená rajčata a restujeme cca 2 minuty.

  3. Do pánve přidáme cizrnový krém, uvařené těstoviny, zbytek cizrny a vše promícháme. Rozdělíme na talíře, doplníme čerstvě mletým pepřem a bazalkou, připadně zakápneme olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!