Téměř raw kuličky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1. kakao – lískový oříšek:
200 g datlové pasty (nebo měkkých vypeckovaných datlí)
100 g lískových oříšků
2 polévkové lžíce kakaa
2. arašídy – zázvor:
200 g datlové pasty (nebo měkkých vypeckovaných datlí)
100 g arašídů
1-2 lžičky sušeného zázvoru
3. arašídy – citrusy:
200 g datlové pasty (nebo měkkých vypeckovaných datlí)
100 g arašídů
2 lžičky strouhané pomerančové kůry
2 lžičky strouhané citronové kůry

Postup přípravy receptu

  1. V mixeru nahrubo nasekáme ořechy. Smícháme je s datlovou pastou a zvoleným ochucovadlem a nejlépe rukama důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat malé množství vody, aby hmota držela pohromadě, ale nelepila se.

  2. Z propracované hmoty tvoříme kuličky (a dbáme na to, abychom příliš neujídali, jsou prudce jedlé). Hotové kuličky skladujeme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!