Karbanátky z tresky s kysaným zelím

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g filetů z tresky
200 g kysaného zelí
1 menší mrkev
1 cibule
sůl
pepř
1 vejce
1 lžíce smetany
2 lžíce bramborového škrobu
olej

Postup přípravy receptu

  1. Filety umeleme na masovém strojku. Zelí vymačkáme od přebytečné šťávy a nadrobno přesekáme. Očištěnou mrkev nastrouháme najemno. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a zelí s mrkví necháme asi 5 minut restovat, pak vypneme a necháme trochu zchladnout.

  2. K mletému rybímu masu přidáme nadrobno nasekanou cibuli, zchladlé zelí s mrkví, lžíci smetany, vejce a bramborový škrob. Směs osolíme a opepříme. Vlhkýma rukama tvoříme karbanátky, dobře je zmáčkneme, aby držely pohromadě a zvolna usmažíme na oleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!