Karbanátky dle uživatelky Hospodyně

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého vepřového masa s aspoň 30% tuku
2 starší rohlíky
ohřáté mléko dle potřeby
3 stroužky česneku
1 střední cibulka
1/4 KL kmínu
1/2 PL majoránky
1/4 KL mletého pepře
1 vajíčko
1/2 PL petrželky
sůl
Na obalení:
1 vajíčko
mléko dle potřeby
hladká mouka s práškem do pečiva
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Maso vložíme do mísy robotu s hnětacím hákem, jemně osolíme a pomalu hněteme do hladké směsi asi 20-25 minut. Maso musí začít pouštět vlákna, vznikne homogenní směs. Okraje mísy smázneme stěrkou, aby se prohnětlo vše. Mezitím nakrájíme rohlíky, zalijeme teplým mlékem tak, aby nebyly moc mokré. Prohněteme rukou a jestli jsou suché, opatrně přidáme mléko. Když maso v robotu zvláční, přidáme namočené rohlíky, nadrobno nakrájenou cibulku, jemně utřený česnek, kmín, majoránku, pepř a petrželku. Dosolíme a necháme rozmíchat. Ochutnáme, jestli je maso dost slané, nepolknout!

  2. Uděláme ze směsi karbanátky, vyjde 9 velkých karbanátků.

  3. Karbanátky obalíme v trojobalu, do hladké mouky přisypeme trošku prášku do pečiva. Strouhanku trošku přitlačíme Ihned smažíme v rozpáleném oleji do zlatova, cca 4 minuty z obou stran. Karbanátky obalujeme až těsně před vložením do oleje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!