Karbanátky z červené řepy a vloček

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

125 g ječných vloček
125 g doměkka uvařené červené řepy
1 vejce
na zahuštění mouka nebo strouhanka
sůl, pepř
koření dle chuti - majoránka, tymián, česnek
máslová dýně a brambory cca 1:2 objemového množství
kousek másla
volitelně čedar
volitelně hrášek, petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Ječné vločky zalijeme v misce vařící vodou a rovnou osolíme, hladina těsně nad vločky. Necháme hodinku nasáknout a vychladnout. Měkkou řepu nastrouháme na mrkvovém struhadle, vmícháme do vloček, okořeníme, přidáme vejce a směs zahustíme. Necháme alespoň hodinku v lednici.

  2. Lžící vkládáme na pánev s trochou oleje kopečky, zplacatíme a smažíme karbanátky, cca 5 minut po každé straně, otáčíme opatrně.

  3. Dýni a brambory uvaříme doměkka, rozšťoucháme na kaši, přidáme kousek másla a ev. čedar, dosolíme. Podáváme s trochou hrášku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!